CLAUS JACOBSEN KOMMUNIKATION
Kommunikation Medietræning Journalistik Film TV Bøger

Film & TV

Claus Jacobsen har produceret flere end 100-programmer som fast ansat medarbejder i DR-TV. Han er tidligere nordisk medarbejder i Radioavisen og studievært i TV-Avisen.

 

Claus Jacobsen Kommunikation har produceret fem TV-programmer til TV 2 Charlie om skagensmalerne, Michael Ancher, P.S. Krøyer og Anna Ancher samt om SKAGEN og Brøndums Hotel i Skagen, hvor skagensmalerne holdt til.

 

 

Skoleskibet Danmark / The training ship Danmark

En film om Skoleskibet Danmark ”Det bedste sted er oppe i masten” er optaget på verdenshavene i flere end 100 døgn sidst i 1980’erne med særligt indblik i de 80 elevers og 15-20 officerers daglige liv – døgn efter døgn. Udgivet i tre sprogversioner, dansk, engelsk og fransk med engelsk titel ”It’s best aloft…” og fransk ”Le Meilleur endroit Ces’t la Mature”. Udvalgt til fem internationale filmfestivals og til Pompidou Centret, Paris, udpeget af juryen til ”Festival international de films ethnographiques et sociologiques”, Cinèma de Réel. Er vist i Public Televison, USA, og i dansk, norsk, svensk, fransk og portugisisk TV. I Danmark i tre biografer, Grand, København, Palads, Aarhus, og Astoria, Aalborg.

 

Nye optagelser i 2012-2014 med uddrag af den første film viser udviklingen i den maritime uddannelse på dette skib, der er en af verdens ældste stadig sejlende fuldriggere bygget i 1932. I 1980’erne kom de første piger ombord som skoleskibselever – i dag er op mod halvdelen af eleverne piger.

 

Den nye film på DVD, 45 minutter, dansk og engelsk version, har titlen ”Skoleskibet Danmark” og ”The training ship Danmark”. I DVD'en medfølger et 12 siders hæfte med fakta om skibet og uddrag fra flere elevers dagbøger fra et togt på verdenshavene.

 

DVD’en forhandles ikke i løssalg, men kan bestilles hos firmaet ”Iver C. Weilbach & Co”, København, der er dansk og international forhandler af søkort og nautiske publikationer. Pris 148 kr.

 

Køb DVD'en hos sales@weilbach.com

Tlf. +45 3334 3560.

 

 

SCANDINAVIA TODAY

Claus Jacobsen har udarbejdet manuskript til 10 TV-programmer om fem nordiske lande i dokumentarserien SCANDINAVIA TODAY med den legendariske amerikanske TV-mand Walter Cronkite som vært. Filmene er vist i Public Television i omkring halvdelen af USA og har følgende titler:

 

1. Scandinavia Today, 2. Nordic Cooperation, 3. Design For Living, 4. A Woman’s Place, 5. Today’s Viking Explorers, 6. The Competitive, 7. Environmental Challenges, 8. East Meets West, 9. Leadership’s Common Touch, 10. Coming to America.

Claus Jacobsen interviewer Kronprins Frederik på Marselisborg Slot til 10 TV-programmer om de nordiske lande, SCANDINAVIA TODAY, til Public Television, USA.

Den legendariske amerikanske TV-mand Walter Cronkite ved optagelserne til 10 TV-programmer om de nordiske lande til Public Television, USA – Island, Norge, Finland, Sverige og Danmark og tre selvstyrende områder Åland, Færøerne og Grønland.

Claus Jacobsens dokumentarfilm på DVD om livet på Skoleskibet Danmark er optaget i flere end 100 døgn på verdenshavene og i danske farvande i 1980’erne og 2012-2014. Vist på seks internationale filmfestivals og i tre danske biografer med sjældne optagelser fra luften, på havet og ombord over Atlanten, langs USA’s østkyst og i Caribien.

Claus Jacobsen Kommunikation  •  Skagen Publishing House  ·  Phone + 45 8627 6609  ·  Mobil + 45 4029 9072  ·  E-mail: clausjacobsen@pc.dk

Stenvendervej 6, Studstrup, DK-8541 Skødstrup  ·  Brune Banke 23  ·  DK-9990 Skagen